יריד קיץ לוהט ב 30% מסתיים בעוד

ימים
שעות
דקות
שניות
...הסתיים
עקב המצב הביטחוני הקשה, סניפי הרשת ומחלקת שרות הלקוחות סגורים, ניתן להמשיך ולבצע הזמנות באתר האינטרנט. לקבלת מענה בכתב ניתן לפנות אלינו דרך האתר או לחילופין דרך הרשתות החברתיות.
עקב המצב הביטחוני הקשה, סניפי הרשת ומחלקת שרות הלקוחות סגורים, ניתן להמשיך ולבצע הזמנות באתר האינטרנט. לקבלת מענה בכתב ניתן לפנות אלינו דרך האתר או לחילופין דרך הרשתות החברתיות.

מנשא לתינוק

יוני 27, 2019
/
מאת:
מערכת מילגה
מילגה מייצרת ומשווקת למעלה מ20 שנה מנשא לתינוק מבד נמתח. במאמר זה אספר על איכות הבד שבו אנו משתמשים, על הוראות הבטיחות והסבר איך לקשור את המנשא על הגוף. ספרים רבים נכתבו על החשיבות הרבה של התינוקות להיות קרובים לפעימות הבל של האם והאב, נספר כאן על השוני וההבדלים בין המנשא קשירה הארוך למנשא הלולאות ועל ההבדלים לעומת מנשאים אחרים.

איכות בד המנשא

הרכב הבד שלנו הוא 90% כותנה עם 10% לייקרה. את הבד המיוחד של מילגה מייצרים על פי ספציפיקציות מיוחדות עם ידע שנצבר במשך השנים , בכדי לשמור על האיכות של הבד לאורך זמן רב. חוטי הכותנה מורכבים מסיבים רבים לכן הבד חזק יותר, נעים יותר למגע, ולא יוצר מעין גולגולים שניתן לראות בדרך כלל בסריגים פחות איכותיים. סיב הלייקרה אינו מורגש על עור התינוק מפני שעוביו דק יותר משערה דקה והוא משולב בתוך הסריג. הגמישות המדויקת של הבד במנשא שלנו, נובעת מכך שבמילגה רוב המוצרים מבוססים על סריגים שמשולבים בהם לייקרה, כגון פופים לבית מצעים ואוהלים נמתחים. צבע, הבד נצבע עבורנו על פי גוונים קבועים, וצבעים שמשתנים לפי עונות וטרנדים עכשוויים, חשוב לציין שהתקן של הצביעה עומד בתנאים הכי מחמירים של מוצרים לתינוקות במדינות הגדולות באירופה.

הוראות בטיחות

האחריות בשימוש במנשא חלה על המשתמש בלבד.
חשוב כמובן לדעת היטב איך קושרים את המנשא לגוף ומה הן הדרכים לשים את התינוק בכל שלב התפתחותי שלו.
למנשא שלנו אין רוכסן כפתורים רצועות ואביזרי חיבור שיש בהרבה מנשאים אחרים ובעוד מקומות שקושרים בהם ילדים כמו כיסא ברכב. אנשים שלובשים מנשא ארוך מבינים שהיעדר אביזרי החיבור, מצד אחד, ופשטות הבד מצד שני, מעניקים קשר יותר טבעי וקרוב לפעוט במנשא. תנוחות רבות ומגוונות מאוד מתאפשרות בזכות פשוטות זו.
במנשא הארוך יש קשר אחד של הבד עם עצמו בסוף הלבישה והוא קובע את רמת החוזק בה מוצמד התינוק לגוף שלך.

איך קושרים מנשא לתינוק

כאמור ישנם סרטונים רבים שמראים את הפעולות באופן פשוט. חשוב להדגיש שיש דרך אחת ויחידה לקשור את המנשא על הגוף לכל סוגי התנוחות והגילאים של התינוקות:

  1. מניחים את הכיס על הבטן ואת קצוות הבד מעבירים מאחור לכתפיים ויוצרים איקס בגב.
  2. יוצרים עוד איקס מקדימה ומשחימים את קצוות המנשא מתחת לבד שהנחת על הבטן.
  3. את קצוות המנשא לתינוק מעבירים לאחור מסביב לגוף וקושרים אותן יחד מקדימה או בצד.

דרך טובה לוודא שהקשירה בוצעה כראוי:

  1. יש שני איקסים אחד בגב ואחד מקדימה.

  2. הבד עם הכיס אינו רפוי מידי והוא חופשי מעל האיקסים.

  3. קשר כפול מומלץ, השארנו מספיק בד שניתן יהיה לעשות כמה קשרים בסוף ולפתוח בקלות.

תנוחות וגילאים

לכל גיל יש את התנוחה שלו. בהמשך אסביר באופן יותר מפורט. אבל מתי אפשר להתחיל להשתמש במנשא לתינוק מבד?
התשובה היא פשוטה מאוד, מהיום הראשון. ראוי לציין שלא רק אפשר להשתמש מוקדם ככל האפשר במנשא אלא גם רצוי, תינוקות שנמצאים במנשא בסמוך ללידה מרגישים הקלה מאחר שהתחושה במנשא מבד גמיש דומה לתנוחה ברחם. מגיל אפס עד גיל שלושה חודשים בערך, התנוחה הטובה היא תנוחת הערסול. התינוק יכול להיות מקופל על הצד או שוכב על הבטן בתנוחת בטן לבטן. כמובן שמיד אחרי הכנסת התינוק למנשא הידיים אוחזות אותו להשלמת התחושה של החיבוק, אולם, אחרי שבעיקר האדם שנושא את התינוק מרגיש בטוח במנשא ויודע היטב את מגבלותיו ויתרונותיו, המנשא עצמו הופך למחבק ותחושת החיבור בין הגופים הופכת את תחושת הביטחון והרוגע לעוצמתית ביותר. תינוקות בדרך כלל נרדמים גם אם הם עייפים רק קצת… ועל החשיבות של המגע והקירבה הגופנית שהפעוטות צריכים, אפשר לקרא בעיקרון הרצף וללמוד מהאימהות בזמן הקדום שהילד היה מחובר אליהן הרבה מאוד שעות ביממה.
בגיל שלושה חודשים בערך ניתן לשלב את תנוחת הישיבה של בטן לבטן. המעבר מתנוחת ערסול לתנוחת ישיבה בה מתבצע פיסוק ברגליים משתנה בין תינוק לתינוק. חשוב לשים לב שהפיסוק אינו רחב מידי. גם בשלב הזה וגם בתנוחת הערסול אימהות המניקות משלבות נשיאה והנקה גם יחד. בנוסף כמובן שניתן להעזר גם כן בכרית הנקה לנוחות התינוק והאם. המצטיינות שבהן עושות זאת תוך כדי הליכה, בישול, שופינג או מנוחה עמוקה.

בגיל חצי שנה, בשלב שבו תינוקות מתחילים להתיישב ניתן להכניס את התינוק עם כשפניו מופנות החוצה, תנוחה זו מומלצת לטיול כשרוצים לפנק את התינוקת במראות של העולם שמחוץ למנשא. ניתן למקם את המנשא ובו התינוק על הגב, מומלץ להשתמש בעזרה של מבוגר נוסף. שוב באותו אופן של קשירת המנשא בעצם המנשא מאפשר לקחת את התינוק כשהבטן שלו על הגב שלנו, ורגליו מפוסקות בתוך האיקס כמו בתנוחות הקדמיות. בתנוחה זו ממומלץ לצאת לשדה ולקטוף פרחים…
עד איזה גיל אפשר לקחת במנשא? התשובה שלי היא פשוטה מאוד: עד שהתינוק כבד מידי. האמת שלבד עצמו אין מגבלת משקל. אפשר לשאת איתו גם כמה תינוקות יחד (אם יש) המגבלה היא ביכולת שלנו לשאת. טיפ קטן וחשוב שמקל על הנשיאה באזור הכתפיים, הבד של המנשא רחב ולכן במקום שיעבור על הכתף שלך כמו תרמיל גב, ניתן בקלות לפזר את המשקל על כל הכתף והזרוע על ידי פריסה של הכיווצים מאזור הצוואר עד מעבר לכתף לכיוון הזרוע.

מידות המנשא

אורך המנשא שלנו הוא 5.4 מטר. באמצע הרוחב המקסימאלי הוא 65 סנטימטר, ולכיוון הקצוות מצטמצם באלכסון עד כ 20 סנטימטר באזור הקשירה.
למנשא של מילגה גודל אחד ויחיד, הוא מתאים לכל גדלי התינוקות כאמור מפגים זעירים ועד ילדים שיודעים לרוץ מהר אבל אין להם כח בטיול וצריך להרים אותם.

כמה מילים על עצמי

זכיתי לגדל ארבע ילדים מקסימים וכולם בילו שעות רבות בתוך מנשא לתינוק בכל תנוחות ובכל הגילאים.
ניסיתי כמעט את כל סוגי המנשאים שקיימים ואף אחד לא הרגיש טבעי ומחבר קרוב כל כך את הקשר בין אב לילדיו. דווקא בזכות הפשטות של גזרת הבד והרכות שהבד הגמיש נותן על העור האנושי, יש ממש הרגשה שגוף התינוק והגוף שלך מתמזגים. זה אולי נשמע מוזר אבל ממרום הקילומטרז׳ העצום שיש לי עם ילדים במנשא, לעיתים הרגשתי איך זה כאילו ובערך להיות בהריון, בלי הצירים בלי הלידה, רק בטן גדולה שנח בה ילד או ילדה ….
חוויה נוספת לסיום הייתה לי עם הבת הגדולה שאחיה השלישי נולד היא הייתה בת חמש וחצי. הייתה שעת צהריים נחמדת והאמא הנפלאה של כל הילדים שלי נחה בחדרה. אנחנו היינו בסלון והילדה הגדולה קטנה הזו פתאום הזכירה לי שהבטחתי לה שאתן לה לשים את התינוק במנשא אצלה. סיכמנו שחייבים לעשות את זה ממש בשקט כי אם אמא תראה תינוק בן פחות משבוע (זה היה לפני הברית) בתוך מנשא של ילדה קטנה עם תינוק ממש קטן, אז היא לא תסמוך עלינו יותר לעולם ביחד ואולי גם לא לחוד… תוך שתיים וחצי שניות הפעוט ישן לילדונת המאושרת בתוך הבטן. את האושר ותחושת הסיפוק שלה אי אפשר לתאר ומזל שצילמתי כמה תמונות של הרגע הזה שאי אפשר לשכוח… ואז אחרי עשר דקות אמרתי לה שכדאי להוציא אותו ואולי הוא כבד לה ותיכף אמא תקום, כל מה שאמרתי לא עזר. הילדה לא משחררת ומחליטה שצריך לצאת לטיול. בקיצור חזרנו אחרי שעה וחצי, לא היה גבול לאושר שלה ושלי גם. בטח כשהיא תהיה בהריון, תהיה לה תחושה של דה ז׳ה וו.

המאמר נכתב באדיבות יוגב אבישר